Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Paloturvallisuus ja paloasiat

Me Knaufilla asetamme paloturvallisuuden aina ensisijalle. Tulipalo ei koskaan ole leikin asia – siksi onkin hyvä tietää, että Knauf-kipsilevyssä on luonnollinen, sisäänrakennettu sprinkleri. 13 millimetrin kipsilevy on sitonut kiteisiinsä noin kaksi litraa vettä per neliömetri. Kun levy kuumenee, vesi höyrystyy, ja tämä estää paloa tunkeutumasta levyn läpi niin kauan kuin höyrystyminen jatkuu.

Kipsilevyn palonkestävyyttä on mahdollista parantaa entisestään lisäämällä kipsin määrää levyssä tai lisäämällä kipsiytimen koossapysymistä kutistumisen yhteydessä vahvistamalla se lasikuidulla tai rajoittamalla kutistumista lisäämällä levyyn aineita, jotka ehkäisevät kutistumista. Knauf-kipsilevyillä on seuraavat ominaisuudet:

  • Kipsilevy KN 13 on kartonkipintainen ja sen kipsiydintä ei ole vahvistettu, eikä siihen ole lisätty kutistumista ehkäiseviä aineita.
  • Erikoiskova rakennuslevy KEK 13 on kartonkipintainen levy, jonka kipsiydin on vahvistettu ja se sisältää normaali kipsilevyä enemmän kipsiä. Levyyn ei ole lisätty kutistumista ehkäiseviä aineita.
  • Palonsuojalevy KPS 15 on kartonkipintainen kipsilevy, joka on vahvistettu lasikuidulla ja siihen on lisätty kutistumista ehkäiseviä aineita.

Lisää paloasiaa ja paloturvallisuuteen liittyvää tietoutta löydät alla olevista linkeistä:

YLEISTÄ TULIPALOSTA
RAKENTEET JA PALO
MATERIAALI JA PALO
VIRANOMAISMÄÄRÄYKSET

Palosertifikaatti

Lataa Knaufin palosertifikaatti oheisella lomakkeella.

Lähetämme sertifikaatin suoraan omaan sähköpostiisi.

Hyväksyn henkilötietojen käsittelyn*