Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Tilojen toimivuus varmistetaan tehokkailla akustisilla ratkaisuilla

Ammattiopisto Tavastia

Ammattiopisto Tavastian uudisrakennuksessa opiskellaan perinteisten luokkahuoneiden lisäksi myös avoimissa oppimisympäristöissä. Luonnon raaka-aineista valmistetut, puhdastilaluokitellut AMF Thermatex -akustiikkalevyt soveltuvat sosiaali- ja terveysalan oppilaitokseen erinomaisesti. Alakattoihin integroitu lämmitys saa erityiskiitosta sekä tilojen suunnittelijoilta että käyttäjiltä.

Ensivaikutelma Ammattiopisto Tavastian uudisrakennuksesta on valoisa, toimiva ja tyylikäs. Joulukuussa 2017 valmistuneessa oppilaitoksessa koulutetaan sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalle uusia ammattilaisia. Rakennuksen arkkitehtuurista vastasi Arkkitehdit Oy Latva ja Vaara. Projektin pääsuunnittelijana toimi Markku Vaara. Sisustus ja värit ovat sisustusarkkitehti Katja Katajaniemen käsialaa.


Kaikkien tilojen toimivuus varmistettiin tehokkailla akustisilla ratkaisuilla.

Arkkitehdit Latva ja Vaara on erikoistunut käyttäjälähtöiseen suunnitteluun ja käytännön ratkaisuihin. ”Alkuperäisen suunnitelman mukaan oppilaitoksen tilojen oli määrä koostua ainoastaan uudentyyppisistä, avoimista oppimisympäristöistä. Käyttäjäpalavereissa kävi kuitenkin ilmi, että myös perinteisiä luokkahuoneita tarvitaan”, Markku Vaara kertoo.

Avoimet oppimisympäristöt sijoitettiin kaikissa kerroksissa aulan pääportaiden läheisyyteen. Perinteiset luokkahuoneet sijaitsevat rakennuksen siipiosassa. Yhtenä keskeisenä tavoitteena oli tehokas tilankäyttö. Vaikka käytävät ovat kapeita, niitä kehystävät lasiseinät tuovat käytäville tilantuntua. Kaikkien tilojen toimivuus varmistettiin tehokkailla akustisilla ratkaisuilla.

Luokkahuoneiden akustiset materiaalit sisältävät sekä ääntä absorboivia, -hajottavia että -heijastavia ominaisuuksia. Ammattiopisto Tavastiassa käytetyt akustiikkalevyt ovat lisäksi ISO Class 4 -puhdastilaluokiteltuja. Puhdastilaluokitus tarjoaa mahdollisuuden kontrolloida ilmassa olevien hiukkasten ja epäpuhtauksien määrää. Alakattoihin integroitu lämmitys saa erityistä kiitosta sekä tilojen suunnittelijoilta että käyttäjiltä.


Luokkahuoneiden akustiset materiaalit sisältävät sekä ääntä absorboivia, -hajottavia että -heijastavia ominaisuuksia.

”AMF Acoustic -tuote on hinnaltaan kilpailukykyinen ja tilavuuspainoltaan hyvä akustiikkalevy. Kattolämmitys on integroitu hienosti alakattoihin ja se vapauttaa seinän vierustoja kalustamiselle. Kesällä integroitu lämmitys säteilee kylmää ilmaa ja talvella se lämmittää tilat”, Vaara sanoo.

AMF-akustiikkavillassa on erinomainen ilmaääneneristys ja akustinen vaimennus samassa tuotteessa.

Työmaalla erityisen hyvä ilmapiiri

Työmaata valvonut rakennuttajan edustaja Jarmo Niinimäki on tyytyväinen lopputulokseen. ”Rakennuksen käyttäjät ovat tykänneet tiloista. Akustiikka on toimiva, samoin värimaailma”, Niinimäki sanoo. Niinimäki itse saa kiitosta hyvän yhteistyöhengen ylläpitämisestä rakennustöiden aikana. 

”Ratkaisukeskeisyys eli se, että ei etsitty syyllisiä vaan ratkaisua vaikutti siihen, että lopputulema oli erittäin hyvä. Tällaista rakentaminen on parhaimmillaan”, pääurakoitsija Peab Oy:n työpäällikkö Kalle Kulmala kiittää.  

Ammattiopisto Tavastiassa käytetyt AMF Thermatex -akustiikkalevyt ovat ISO Class 4 -puhdastilaluokiteltuja.

AMF Acoustic -tuotteet valmistetaan ekologisista luonnon raaka-aineista

AMF-akustiikkalevyt valmistetaan märkäpuristemenetelmällä luonnon raaka-aineista. Levyt sisältävät bioliukenevaa mineraalivillaa, savea ja tärkkelystä ja niiden pinta viimeistellään valkoisella akustiikkahuovalla. Tasaisten pintastruktuurien lisäksi valikoimasta löytyy mekaanisesti käsiteltyjä pintavaihtoehtoja. AMF-akustiikkavillassa on erinomainen ilmaääneneristys ja akustinen vaimennus samassa tuotteessa. Tuoteperheeseen kuuluu myös puhdastilaluokiteltuja levyjä, jotka soveltuvat erikoistiloihin, kuten sairaaloihin ja teollisuuskeittiöihin. 

Lisätietoja: AMF-akustiikkatuotteet

Ammattiopisto Tavastia

  • Rakennusurakoitsija: Peab Oy
  • Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehdit Oy Latva ja Vaara
  • Rakennusaika: 1,5 vuotta 
  • Valmistui joulukuussa 2017
  • Rakennuttaja: Koulutuskuntayhtymä Tavastia
Pyydä tarjous!