Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Lisää tehoneliöitä asumiseen ja tuottoa kiinteistösijoitukselle

PYYNIKIN PANIMO

Lisää UltraSlim-tuotteesta:
Laske UltraSlimin lisäarvo oman kohteesi tiedoilla
Tuotteeseen liittyvät detaljit

UltraSlim-väliseinäjärjestelmä valikoitui monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta historiallisen saneerauskohteen väliseinärakenteeksi Tampereella. Normaalia ohuemmalla väliseinäjärjestelmällä saavutettiin huonealassa merkittävää tilansäästöä, mikä korostui etenkin pienimpien asuntojen osalla. Lisäneliöt ovat arvokkaita sekä rahassa että asumismukavuudessa mitattuna.

Pyynikin panimo

Knauf UltraSlim -väliseinäjärjestelmä mahdollistaa huoneistojen lattiapinta-alan kasvattamisen ja paremman muuntojoustavuuden huoneistojen välisestä paloturvallisuudesta ja äänieristyksestä tinkimättä. UltraSlim -rakenne koostuu tuplarankajärjestelmästä, joka on eristetty rankavälien osalta sekä levytetty molemmin puolin Knauf Ultraboard 13 kipsilevyin (tuplalevytys). Knauf UltraSlim -rakenne täyttää palonkestävyydeltään EI90 paloluokkavaatimuksen. Myös ääneneristävyydeltään rakenne täyttää huoneistojen välisille seinille esitetyn vaatimuksen 55dB.

 

ULTRASLIM-VÄLISEINILLÄ TILANSÄÄSTÖÄ KORJAUSKOHTEESSA

Pyynikillä sijaitseva vanha panimorakennus on saamassa uutta elämää mittavan saneerausvaiheen myötä. Panimotoiminta rakennuksessa loppui jo 1992, jonka jälkeen tilat on kertaalleen kokonaisuudessaan saneerattu toimistokäyttöön. Nyt 30 vuotta juomavalmistuksen jälkeen tilat saneerataan uuteen uskoon ja kohteeseen rakentuu eri kokoisia, tyylikkäitä loft-asuntoja. Tilan monimuotoisuuden vuoksi osa kevyistä rakenteista puretaan ja uusia väliseiniä rakentuu käytännöllisten huoneratkaisuiden aikaansaamiseksi. 

Pyynikin panimo

Pyynikin panimo

Kohteessa osarakennuttajina toimivat Janne Alakoski ja Olli Hietanen ovat tyytyväisiä konkreettista lisäarvoa tuottaneeseen yhteistyöhön Knauf Oy:n kanssa. ”Painotimme rakennevalinnassa erityisesti tilansäästöä ja paloturvallisuutta. Etenkin pienten yksiöiden kohdalla haluamme maksimoida kaiken mahdollisen lisätilan asukkaan käyttöön. Lisätilan ja asennusaikataulun vuoksi päädyimme Knauf UltraSlim-järjestelmään, mikä mahdollisti kohteessamme 44 % ohuemmat seinäpaksuudet huoneistojen välisissä seinärakenteissa. Kohteeseen rakentuu reilu 50 asuntoa, joista isossa osassa pystytään hyödyntämään lisätilasäästöä lattia-alassa.”, sanoo Alakoski.

Myös Hietanen on tyytyväinen: ”Korjauskohteessa arvostamme nopeaa ja helppoa asennustyötä. UltraSlim-järjestelmä on helppo asentaa ja mahdollistaa nopean siirtymisen seuraaviin rakennustyövaiheisiin, kun ei tarvitse odotella kuivumisaikoja muurattuihin rakenteisiin verrattuna.

Tulemme hyödyntämään järjestelmää myös tulevissa kohteissamme. Laskelmien mukaan vastaavanlaisessa kohteessa, johon rakentuisi esimerkiksi 50 kappaletta 25 neliöisiä yksiöitä, lattiapinta-alan säästöä syntyisi noin 15 m2, mikä lisätuotoksi puettuna tarkoittaa Tampereen keskustan tuoreimmilla keskineliöhinnoilla useita kymmeniätuhansia. Mitä suurempi kohde, sitä suurempi lisätuotto. Järjestelmän kevyen painon johdosta myös rahtikustannuksissa on mahdollista säästää.

Laske UltraSlimin lisäarvo oman kohteesi tiedoilla

Kohteen ja huoneistojen elinkaarta ajatellen UltraSlim -ratkaisun keveys luo myös muuntojoustavuutta ja selvästi pienemmän hiilijalanjäljen, joista molemmat hyödyttävät sekä loppukäyttäjää että rakennuttajaa. Raskaiden väliseinien valitsemiselle UltraSlim -järjestelmän sijaan on oikeasti vaikeaa löytää järkiperusteita.”

Pyynikin panimo

Pyynikin panimo

ULTRABOARD 13 -KIVIKOVA KIPSILEVY

Knauf UltraSlim -järjestelmässä verhouslevynä käytettävä Ultraboard-kipsilevy on perinteisiä kipsilevyjä kovempi ja iskunkestävämpi kipsilevy. Levyn ydin on vahvistettu lasikuidulla ja lisäaineistuksella, minkä vuoksi levyllä on hyvät kuormituksen ripustuslujuusarvot. Ultraboard-levyjä käytetäänkin esim. kalusteasennuksissa antamaan lisävarmuutta levytyksen osalta. Ultraboard-levy soveltuu käytettäväksi myös märkätiloissa.

Knauf Ultraboard -levyt valmistetaan Kankaanpään kipsilevytehtaalla ja niillä on M1-hyväksyntä.