Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Ilmeikäs Stratopanel luo tunnelmaa

Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksesta ei löydy aivan tasaista ja tavanomaista kattopintaa. Muuntautumiskykyinen Stratopanel -akustiikkalevy sopii hyvin talon tunnelmaan ja tekee tiloista ilmeikkäät.

Jumppahetki on päättynyt ja joukko senioriasukkaita tervehtii iloisesti vierailijoita poistuessaan liikuntasalista. Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskus on kuin vilkas pieni kylä, joka tarjoaa paljon toimintaa ja palveluja sekä asukkailleen että alueen eläkeläisjärjestöille.

Jokaisella talon asukkaalla on oma asunto. Noin puolet asukkaista pärjää omassa asunnossaan kotihoidon palveluilla, toinen puoli tarvitsee ympärivuorokautista hoivaa. Seniorikeskuksen asukkaat voivat asua samassa talossa elämänsä loppuun asti, vaikka heidän palvelutarpeensa lisääntyisi.

Myönteistä palautetta asukkailta ja henkilökunnalta

Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskuksessa on mielenkiintoisia arkkitehtonisia yksityiskohtia. Avarat ja viihtyisät tilat ovat saaneet sekä asukkailta että henkilökunnalta kiitosta.

Ruoka- ja juhlasalin sekä liikuntasalin katoissa käytetty Stratopanel kiinteä katto on tehty kuituvahvistetusta kipsilevystä. Levyn jatkuvarei’itteinen kuvio tekee kattopinnasta yhtenäisen ja levyjä on helppo työstää ja leikata.


Belgravia ja Stratopanel toimivat hienosti aulatilassa ja käytävässä tilanjakajana rinnakkain. Liikuntasalissa käytetyn Stratopanel -levyn jatkuvarei’itteinen kuvio tekee kattopinnasta yhtenäisen.

”Kohteessa on kaltevuutta ja syvyyttä, eikä talosta löydy aivan tasaista ja tavanomaista kattopintaa. Toteutus on onnistunut hyvin, koska Stratopanel on erittäin muuntautuva”, Pekka Ruuska Knaufilta arvioi.

Danoline -tuoteperheeseen kuuluva Stratopanel sisältää Cleaneo -teknologiaan perustuvan ominaisuuden, joka parantaa ilman laatua ja poistaa epämiellyttäviä hajuja. Levyt ovat pintakäsittelemättömiä ja ne maalataan paikan päällä. Kiinteän alakaton takana olevaan tekniikkaan pääsee käsiksi kattoon sijoitettujen luukkujen kautta.
Lounasravintolan kiinteässä Stratopanel -katossa on käytetty huoltoluukkuina Knauf Push-Up hiussaumaluukkuja, joiden rei`itetyt kannet sulautuvat hyvin katon ilmeeseen.

”Rakennus on saanut paljon myönteistä palautetta asiakkailta ja sen valoisuutta ja tunnelmallisuutta on kiitelty”, seniorikeskuksen palveluesimies Seela Moilanen kertoo.

”Erityisesti ruokasalin ja juhlasalin katto sekä liikuntasalin katto sopivat erinomaisen hyvin talon tunnelmaan. Katto tekee tiloista ilmeikkäät”, Seela Moilanen kuvailee.

Ylempänä sijaitsevissa asuinkerroksissa on käytetty Belgravia -sarjan E-reunaista avattavaa alakattoa, jossa on yhtenäinen Unity -sarjan rei’itys. Hyvin tiheäkuvioisen Belgravian akustiikkaominaisuudet ovat huippuluokkaa. 

Seniorikeskuksen asuinkerroksissa on paljon vinoja seiniä ja kaltevia muotoja, joissa Belgravia toimii erinomaisesti, koska sitä on helppo leikata ja työstää.


Hyvin tiheäkuvioisen Belgravian akustiikkaominaisuudet ovat huippuluokkaa ja levyjä on helppo leikata ja työstää.

”Akustiikka toimii ja ilmanlaatu on hyvä. Kokonaisuutena olemme tyytyväisiä rakennuksen ulkonäköön ja materiaaliratkaisuihin”, Seela Moilanen kiittää.

Lisätietoja:
Stratopanel kiinteä katto
Belgravia avattava katto

Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskus
Rakennuttaja: Espoon kaupunki Tilapalvelut liikelaitos
Arkkitehtitoimisto: Arkkitehdit Frondelius Keppo Salmenperä Oy
Rakennusurakoitsija: YIT Rakennus Oy Helsinki
Rakennesuunnittelija: Sweco Rakennetekniikka Oy
Valmistui marraskuussa 2016
Rakennusaika: 21 kk

Pyydä tarjous!