Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

AQUAPANEL-rakennuslevyn ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa vaativissa luolaolosuhteissa

Töölönkadun Pysäköintilaitos

AQUAPANEL on tullut monelle rakentajalle tutuksi kylpyhuoneiden laatanaluslevynä. Kosteudenkestävä, palamaton ja helposti työstettävä AQUAPANEL soveltuu erinomaisesti useisiin erilaisiin käyttökohteisiin, myös vaativille, maanalaisille rakennustyömaille, joilla rakennustyönaikainen ilman kosteus on erittäin korkea ja epäsäännöllisen muotoiset kallioseinät haastavat rakennusmateriaalin työstettävyyden.

Taka-Töölön asukkaiden parkkipaikkapulaan on luvassa helpotusta jo tämän vuoden loppuun mennessä, kun Töölönkadun Pysäköintilaitos otetaan käyttöön. P-Töölössä on pysäköintipaikkoja kaikkiaan 810 ja suurin osa niistä tulee alueen asukkaiden käyttöön. Pysäköintilaitoksen ala on noin 10 000 m² ja kerrosala 24 000 m². 

Hankkeen pääurakoitsijana toimivan YIT Rakennus Oy:n louhinta- ja rakennustekniset työt ovat edenneet huomattavasti suunniteltua nopeammin, joten koko hanke valmistuu kahdeksan kuukautta etuajassa, marraskuussa 2018. 


Palamaton AQUAPANEL soveltuu hyvin hätäpoistumisteiden levyttämiseen.


Epäsäännöllisen muotoiset kallioseinät lisäsivät rakentamisen vaikeusastetta. 

Kosteudenkestävä, palamaton, mittatarkka ja helppo työstää 

Lepes-Rakenne Oy vastasi pysäköintilaitoksen paloturvallisuuteen liittyvien rakenteiden, kuten hätäpoistumisteiden ja savunhallintakanavien levyttämisestä palamattomalla AQUAPANEL-rakennuslevyllä.

Yrityksen toimitusjohtaja Miikka Hyytiäinen kuvailee maanalaisten projektien olevan aina haastavia, koska rakennustyön aikana ilman suhteellinen kosteus on maan alla erittäin korkea. Kosteudenkestävä AQUAPANEL soveltui vaativaan kohteeseen hyvin ja oli rakentajille jo aiemmista projekteista tuttu.
Kaikkein pisimmällä savunpoistokuilulla on korkeutta 14 metriä.


”Luolaolosuhteissa tavallisista papereista voi pyöritellä palloja aika nopeasti. Tällaisessa kohteessa on tärkeää, että rakennusmateriaali kestää kosteutta rakentamisen aikana.”, jo 21 vuotta yrittäjänä toiminut Hyytiäinen kuvailee. 

Aaltoilevat, epäsäännöllisen muotoiset kallioseinät lisäsivät omalta osaltaan rakentamisen vaikeusastetta. ”Asentajien oli helppo työstää levyjä. Niiden leveys-  ja mittatarkkuus ovat erittäin hyviä. Levyjä oli myös suhteellisen helppo leikata sopivan kokoisiksi mattopuukolla ja kuviosahalla”, Miikka Hyytiäinen sanoo.  


Tulipalotilanteessa palokaasut ohjataan pysäköintilaitoksen ulkopuolelle savunhallintakanavien kautta.

Mahdollisessa tulipalotilanteessa palokaasut ohjataan pysäköintilaitoksen ulkopuolelle savunhallintakanavien kautta. Koska sementtipohjainen AQUAPANEL on palamaton, se soveltuu hyvin hätäpoistumisteiden, savunpoistokuilujen ja savunpoistokammion levyttämiseen. Rakennuslevyt saumataan, tasoitetaan ja maalataan asentamisen jälkeen.


Rakennuslevyt saumataan, tasoitetaan ja maalataan asentamisen jälkeen.

 

Käyttöalue erittäin laaja

Knauf Oy:n aluemyyntipäällikkö Janne Salmi kertoo, että P-Töölö ei ollut aivan tavanomainen AQUAPANEL -kohde. ”AQUAPANEL-rakennuslevy on todella monikäyttöinen. Se toimii erinomaisesti laatanaluslevynä kylpyhuoneissa, mutta soveltuu myös moniin muihin kohteisiin. Käyttöalue on erittäin laaja”, Janne Salmi korostaa.  

Portland-sementistä koostuva AQUAPANEL on luja rakennusmateriaali, joka soveltuu eritystä iskun- ja kosteudenkestävyyttä edellyttäviin kohteisiin. AQUAPANEL-rakennuslevyn yleisimpiä käyttökohteita ovat kylpyhuoneet, suihkutilat, uimahallit, saunat ja suurkeittiöt.  

 

Töölönkadun Pysäköintilaitos

  • Rakennuttaja: Töölönkadun Pysäköintilaitos Oy
  • Rakennusurakoitsija: YIT Rakennus Oy
  • Hätäpoistumisteiden ja savunhallintajärjestelmien levytystyöt: Lepes-Rakenne Oy
  • Valmistuu marraskuussa 2018, osoite Töölönkatu 23-25
  • Rakennusaika: Kolme vuotta
Pyydä tarjous!