Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Yläpohjaratkaisut

Kattoratkaisut

Katto rakennuksen suojana ja rungon osana

Vesikatto on rakennuksen katon ylin kerros. Sen tarkoitus on suojata rakennuksen sisäosia ulkoilman vaikutuksilta sekä luoda rakennukselle ilmettä.

Rakenteellisesti ylin kattokerros jaetaan kuormitusta vastaanottavaan, lämpöä eristävään ja rakennusrunkoa jäykistävään yläpohjarakenteeseen sekä sadevedeltä suojaavaan vesikatteeseen.

Asunnon tai vastaavan tilan ylintä pintaa kutsutaan sisä- tai alakatoksi. Sillä on tehtävänsä sekä äänen vaimennuksessa ja eristyksessä, että tilan ilmeen luojana. Ominaisuuksiensa ansiosta kipsilevyllä on paikkansa kattoratkaisuissa.

Yläpohja

Lämpöä eristävä, paloturvallinen yläpohja

Yläpohjarakenne on rakennuksen ylimmän kerroksen yläpuolisten rakenteiden ja vesikaton muodostama kokonaisuus. Yläpohja toimii yleensä myös yhtenä rakennuksen vaipan lämpöä eristävänä rakennusosana yhdessä ulkoseinien ja alapohjan kanssa.

Yksi tai kaksi kipsilevyä yhdistettynä mineraalivillaeristykseen antaa hyvän lämmöneristyksen ja palosuojauksen. Sähköasennukset saadaan helposti ja siististi välitilaan. Jos kattorakenteissa tarvitaan teräksen palonsuojausta, voidaan siihen käyttää myös Knauf Fireboard A1-luokan palonsuojalevyä.

Alakatto

Alakatto on paljon muutakin kuin ulkonäköä

Alakatto on sisäkatossa oleva erillinen alaslasku. Tyypillisesti alakatot ovat LVI- ja sähköteknisten asennusten peittämiseen tehtäviä kotelointeja. Akustisesti vaativissa huonetiloissa voidaan käyttää akustiikka-alakattoa, joka vaimentaa ääntä sekä toimii visuaalisesti ilmeen luojana tilassa.

Alakattoratkaisulla voidaan myös vaikuttaa paloturvallisuuteen sekä kattopinnan ulkonäköön. Alakaton pinnat voivat olla vaakasuoria, kaltevia tai taivutettuja.

Alakattoprofiileja ja reunalistoja löytyy varastostamme runsas valikoima. Käytettävien tuotteiden valintaan vaikuttaa merkittävästi, onko kyseessä kiinteä, avattava vai itsekantava alakattorakenne.  

Danoline
Heradesign
AMF

Tarkastusluukut

Helposti asennettava tarkastusluukku seinään tai kattoon

Tarkastusluukkuja käytetään uudis- ja saneerauskohteiden seinissä ja katoissa, kun tarvitaan aukko esimerkiksi venttiilien ja tuuletuspeltien tarkastuksia varten. Tuotevalikoimamme käsittää vakioluukut, paloluukut, äänieristysluukut ja Push Up -hiussaumaluukut. Luukut ovat huomaamattomia ja ne soveltuvat sekä seinä- että kattopinnoille.

Luukku on helppo ja nopea asentaa, sillä siinä on ainutlaatuinen asennussarja ja yksinkertaiset asennusohjeet. Tarkastusluukku voidaan asentaa myös muuriin tai betoniseinään, mutta tällöin on käytettävä muurauskiinnikkeitä.

Luukkuja voi valita lukittavana ja paloluokiteltuna EI30/ EI60. Tarvittaessa luukkuja saa myös erikoismitoituksella.

Yläpohjaratkaisuihin liittyvät tuotteet