Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Välipohjaratkaisut

Välipohja

Välipohja vaatii kestävän ja jäykän lattiarakenteen

Knauf lattiakipsilevy soveltuu ala- ja välipohjiin sekä vanhojen lattioiden korjaamiseen. Sillä on myös hyvät palonkesto-ominaisuudet. Tuote kuuluu materiaalien päästöluokkaan M1. Tiivis levyrakenteinen lattia tehdään kiinnittäen kaksi levykerrosta joko liimaamalla tai laastikiinnityksellä. Levytetty lattiapinta voidaan helposti päällystää halutulla materiaalilla.

Lattialämmityskohteen voi tehdä esimerkiksi kipsilevystä kolmikerrosrakenteena, jolloin kipsilevykerrosten väliin asennetaan lattialämmitysputket/-kaapelit, ja väli täytetään YT30 -tasoitteella. Lisätietoja asennusohjeissa.

Kipsilevylattiat soveltuvat käytettäväksi mm. asunnoissa, toimistotiloissa, luokkahuoneissa ja majoitustiloissa, sekä näiden sisäpuolisissa käytävissä. Levylattia ei sovellu käytettäväksi raskaammin kuormitetuissa tiloissa kuten asuinrakennuksien porraskätävissä. Knauf-kipsilevylattian taivutusjäykkyys ja kuormituskestävyys on tutkittu laboratoriokokein.

Kipsivalu

Välipohjassa suosituin rakenneratkaisu on kipsivalu. Rakennuslevyn päälle pumpataan kelluvana itsestään tasoittuva Knauf LM80 lattiamassa. Lattialämmitys sopii tähän ratkaisuun myös erinomaisesti. Kipsivalulattia on lähes halkeamaton, ei kutistu ja siitä saa kerralla suoran lattian joka on pinnoitettavissa monilla eri lattiapäällystemateriaaleilla.

Kelluva lattia

Kelluvan lattian eli uivan laattalattian avulla voidaan parantaa välipohjarakenteen askelääneneristävyyttä. Kelluva pintalaatta voidaan toteuttaa levyrakenteisena tai valamalla pintalaatta esim. Knauf Lattiamassalla FE80. Kelluva laatta (uiva laattalattia) voidaan pinnoittaa millä tahansa lattiapinnoitteella.

Välipohjaratkaisuihin liittyvät tuotteet