Ympäristöönsä sulautuva soutukeskus rakentui Aquapanelilla

Aquapanel- sementtilevyt taipuvat vaivatta luoviinkin ratkaisuihin. Levyjä käytetään sekä Suomessa että muualla Euroopassa kunnianhimoisissa projekteissa. Yksi kohteista on Pocinhon uljas soutukeskus Douron laaksossa Portugalissa.

Portugalin pohjoisosassa sijaitseva Douron laakso on yksi Unescon yli tuhannesta maailmanperintökohteesta. Kulttuurisesti ja ympäristöllisesti tärkeän laakson rinteille valmistui muutama vuosi sitten ainutlaatuinen 8 000 neliön soutukeskus.

Arkkitehdin taidonnäyte

Rakennuksen suunnittelijalla, portugalilaisella Álvaro Andradella oli todellinen haaste työssään: uuden rakennuksen piti toisaalta sulautua täydellisesti historialliseen ympäristöönsä, mutta samalla palvella olympiatason soutajien tarpeita.

Puhdaslinjainen ja minimalistinen rakennus on suurelta osin maanpinnan alapuolella, ja se jakaantuu kolmeen osaan eri toimintojen mukaan. Elinkaariajattelun mukaan toteutetusta soutukeskuksesta löytyvät majoitustilat, oleskelualueita sekä harjoittelutilat.

Kovat vaatimukset rakenteille

Hankkeen korkeiden vaatimusten vuoksi soutukeskuksen rakenteisiin valittiin Aquapanel-sementtilevyt sekä Knaufin ulkoseinät.

Levyt mahdollistivat luovat ratkaisut ja käytettävän tilan maksimoinnin Pocinhossa.

Keveiden levyjen avulla voidaan tehdä luovia ja joustavia ratkaisuja, jotka kestävät aikaa, kulutusta sekä tiukat visuaalisuuden vaatimukset.

< takaisin