Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Todistetusti turvallinen ja toimiva lattia kovimpiinkin vaatimuksiin

Pumpattava ja itsestään tasoittuva kipsisideaineinen Knauf LM 80 -lattiamassa on valmiiksi sekoitettu laasti, johon lisätään vain puhdas vesi. Matala-alkalinen kipsilattiamassa on nopea työstää ja valmis kipsilattiamassa voidaan päällystää useimmilla pintamateriaaleilla. Lattiamassa LM 80 soveltuu hyvin niin liitoslattiaksi kuin uiviin lattiarakenteisiin esimerkiksi toimistotiloissa, sairaaloissa, kouluissa ja asuinhuoneistoissa. Korkean lämmönjohtavuuden vuoksi se soveltuu erityisen hyvin käytettäväksi lämpölattioissa.

TASAINEN JA TOIMIVA LATTIA HAASTAVISSAKIN OLOSUHTEISSA

Kipsimassa on helposti tasoittuva ja hyvissä olosuhteissa se on kävelykuiva seuraavana päivänä. Kipsi on helppo ja huoleton materiaali, koska kipsilattia on lähes kutistumaton eikä seinien vierustoille ilmesty käpristymiä. Kipsilattiavalu ei vaadi myöskään minkäänlaisia tukiverkkoja tai raudoitusta.

LM80 kipsimassalla valettu lattia on luja ja kestävä. Sen puristuslujuus on yli 30 MPa ja pintavetolujuuttakin on yli 1,5 MPa, joten kipsilattia soveltuu käytettäväksi lähes kaikkien lattiapinnoitteiden kanssa.

-    Kelluvien pintamateriaalien lisäksi kipsivalulattiaan voi esimerkiksi liimata suoraan parketin tai muovimaton, tai tehdä siitä hienon design-lattian vaikkapa värillisillä epoksi- tai PU-pinnoitteilla, kertoo Knaufin tekninen päällikkö Kati Alakoski.

Jos pintavalu on tehty kipsimassalla, voidaan lattialämmöt kytkeä päälle jo viikon päästä pumppauksesta - ensin kolmeksi päiväksi 25 asteeseen, jonka jälkeen lämmöt saa nostaa aina 55 asteeseen saakka.

-    Optimiolosuhteissa 50 mm lattiavalun kuivuminen kestää viisi viikkoa. Lattialämmityksen kytkemisellä päälle on mahdollista lyhentää kuivumisaikaa ja nopeuttaa projektin läpimenoaikaa selkeästi, toteaa Alakoski.

ERINOMAINEN LÄMMÖNJOHTAVUUS JA ASKELÄÄNENERISTYS PARANTAA ASUMISMUKAVUUTTA

Kipsilattia on erinomainen vaihtoehto lämpölattiaksi, koska materiaalilla on korkea lämmönjohtavuusarvo. Kipsilattia lämpenee erittäin nopeasti, kun lattialämmitys kytkeytyy päälle. Lämpimillä ajanjaksoilla kipsilattia myös viilenee nopeasti. Tuotteen kanssa voidaan käyttää myös lattiajäähdytystä.

Knauf on testannut kipsilattiaa eri rakenteilla askeläänten eristävyyden osalta. Mittaustapa sekä standardi muuttuivat hieman pari vuotta sitten ja tuotteemme on testattu myös näiden uusien määräyksien mukaisesti. Asuntojen ja majoitus- tai potilashuoneiden välillä suurin sallittu askeläänitasoluku on 53 dB, joka Knaufin lattiarakenneratkaisuilla täyttyy helposti.

-    Meillä on asiantunteva tekninen tuki ja erittäin osaavat myyjät, joilta saa tarvittaessa teknistä tukea tuotteeseen liittyen, Alakoski toteaa.

TODISTETUSTI TOIMIVA JA TURVALLINEN LATTIAMATERIAALI

Knauf on valmistanut kipsilattiamassoja Suomessa lähes 20 vuotta ja toimittanut niitä lukuisiin kohteisiin kymmeniä miljoonia kiloja. Laatujärjestelmämme mukaisesti kaikki lattiamassaerät testataan ennen toimitusta. Knaufin lattiatuotteisiin liittyvät reklamaatiot ovat äärimmäisen harvinaisia. Itse materiaalista johtuvia reklamaatioita vuodesta 2003 lähtien ei ole ollut ainuttakaan. Tuotteen laatu on todennettu myös työmailla. 

-    Pitkälti toistakymmentä vuotta Knaufin lattiamassoilla urakoineena, voimme todeta tuotteiden olevan korkealaatuisia. Myymme ja teemme valuja luottavin mielin, koska voimme olla varmoja, että lopputulos on erinomainen. Tämä näkyy myös siinä, että lattiat ovat olleet reklamaatiovapaita ja asiakastyytyväisyys erinomaista, kertoo Ahveniston Rakennus-Palvelu Oy:n toimitusjohtaja Jan-Erik Multisilta.

Knaufin kipsilattiat ovat matala-alkalisia, joten ne eivät aiheuta sisäilmaongelmia. Kipsilattiat eivät reagoi tasoitteiden tai liimojen kanssa. Tuotteilla on myös vaatimuksiltaan paras M1-sisäilmaluokitus. Kipsilattiamassoilla pystytään toteuttamaan paloturvallisia ratkaisuja. Kipsilattiamassan paloluokka on A1, mikä tarkoittaa, että se on palamaton materiaali.

Tutustu tuotteisiin ja rakenteisiin täältä.