Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Päättäväisesti eteenpäin haastavasta markkinatilanteesta huolimatta

Vuosi 2023 on ollut alallamme poikkeuksellinen. Suhdanteen ennakoitua dramaattisemmasta käänteestä huolimatta emme ole halvaantuneet tilanteen edessä. Sen sijaan olemme edistäneet päättäväisesti asiakkaillemme, itsellemme ja muille sidosryhmillemme tärkeitä investointeja, joiden avulla kykenemme tulevaisuudessa toimittamaan entistä arvokkaampia ja kestävämpiä ratkaisuja kevytrakentamisen tarpeisiin. Ohessa päivityksiä kahdesta merkittävästä investointihankkeestamme, jotka ovat mittaluokaltaan omiaan puhumaan sitoutumisestamme sekä kestävään kehitykseen, että parhaan asiakasarvon toimittamiseen.

Toivotan koko Knauf Oy:n henkilökunnan puolesta kaikille yhteistyökumppaneillemme rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!

Pekka Torikka
Toimitusjohtaja
 

Kipsilevykuivurin sähköistämisinvestointi

Suomen kipsilevykuivurin sähköistämisprojekti Kankaanpäässä, josta uutisoimme vuosi sitten, on edennyt merkittävästi vuoden 2023 aikana. Investoinnin ja projektin ytimessä on vanhan kuivausuunin nestekaasupolttimien korvaaminen sähkövastuksilla. Uusi hybridikuivuri tuo joustavuutta ja merkittäviä hiilidioksidipäästöjen vähennyksiä paikalliseen kipsilevytuotantoon vuodesta 2024 lähtien nykyisen aikataulun mukaisesti.

Normaalin, täyden tuotantovuoden aikana uusi kuivuri kykenee korvaamaan noin 35 000 MWh nestekaasupohjaista energiaa sähköenergialla. Tämä kunnianhimoinen projekti on keskeinen osa Knauf Oy:n tavoitetta vähentää yhtiön hallinnassa olevien toimintojen hiilijalanjälkeä (Scope 1 ja 2 -päästöt) Suomessa 90 prosentilla vuoteen 2032 mennessä verrattuna vuoden 2021 perustasoon.

Knauf Oy:n tehtaanjohtaja Olli Santahuhta on tyytyväinen projektin edistymiseen. Projektiin liittyvien toimittajien kanssa tavataan viikoittain projektiaikataulun puitteissa. Muuntamohuoneen perustukset valmistuvat suunnitellusti 2023-2024 vuodenvaihteessa. Sähkösopimus on jo allekirjoitettu, mikä on merkittävä virstanpylväs projektille.

Myös sähkökaapeli on jo saapunut tontille ja vastuksille tarkoitettu tila rakennetaan seuraavaksi. Santahuhta korostaa, "Yksi asia, johon kiinnitämme äärimmäisen paljon huomiota, on sen varmistaminen, että kykenemme hoitamaan asiakastoimitukset sujuvasti siirtymävaiheen aikana. Projekti on vaativa ja mittakaavaltaan valtava, mutta Kankaanpään henkilöstömme tekee määrätietoisesti työtä sen eteen, että pystymme saattamaan hankkeen päätökseen suunnitellussa aikataulussa, turvallisuudesta tietenkään tinkimättä.”

Lattiamassatehdas

Knauf Oy aikoo aloittaa sisäisen lattiamassatuotannon vuoden 2024 alkupuolella. Suurin osa tuotantolaitteistosta tulee Siirtoliima Oy:ltä, yritykseltä, joka aiemmin valmisti lattiatasoitteita Knauf Oy:n puolesta. Siirtoliima jatkaa lattiatasoitteiden tuottamista, kunnes riittävä varasto on rakennettu kattamaan siirtymäkausi, jonka aikana loput tuotantolaitteet siirretään Kankaanpäähän. Lattiatasoitteiden tuotanto Kankaanpäässä on suunniteltu alkavaksi maaliskuussa 2024.

Uusi laitos on rakennettu aivan nykyisen Knaufin laitoksen vieressä Kankaanpäässä. Tehdasta varten valmistellulla tontilla sijainneet vanhat rakenteet on purettu ja toimistotilat on uusittu. Uusi laitos ympäristöineen on laajentunut, ja sähkö- ja valaistusjärjestelmät on uusittu sen alueella. Asfaltointityöt jatkuivat, kunnes talven tuulet saapuivat Kankaanpäähän. Raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden siilojen perustukset on tehty, ja varasto on jo käytössä. Siilot on siirretty kunnostettaviksi ja muokattaviksi. Uusia osia ja komponentteja on tilattu ja niitä valmistetaan tällä hetkellä.