Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Knauf Oy investoi 15 miljoonaa euroa vähäpäästöisempään kipsilevytuotantoon  

Knauf Oy:n tavoitteena on parantaa energiatehokkuutta ja pienentää tuotantoprosessien hiilijalanjälkeä. Yli 15 miljoonan euron investointihankkeessa Kankaanpään kipsilevytehtaan kuivausuunin nestekaasupolttimet korvataan sähkövastuksilla. Samassa yhteydessä koko uunin rakenne uudistetaan energian käytön kannalta tehokkaammaksi. Hankkeen on määrä valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä. 

Knaufin tavoitteena on korvata vuositasolla noin 35 000 megawattituntia nestekaasuun pohjautuvaa energiantuotantoa sähköenergialla. Nestekaasun korvaaminen kokonaan uusiutuvalla energialla tuotetulla sähköllä mahdollistaa jopa 8000 tonnin vuosittaiset vähennykset hiilidioksidipäästöissä. 

Knauf on asettanut tavoitteen pienentää Suomen omien toimintojensa (Scope 1 ja 2) hiilidioksidipäästöjä 50 prosentilla vuoden 2021 tasoon verrattuna vuoteen 2032 mennessä. Vuonna 2021 yhteistyössä Vatajankosken Sähkön kanssa toteutettu hukkalämmön talteenottolaitos, joka kattaa Kankaanpään kaukolämpöverkon kokonaisenergiantarpeesta vuositasolla noin kolmanneksen, ja kuivausuuni-investointi ovat konkreettisia esimerkkejä Knauf Oy:n sitoutumisesta kestävän kehityksen edistämiseen.

”Kestävä kehitys on keskeisessä osassa Knauf Oy:n strategiaa. Kuivuri-investointi on osa hankekokonaisuutta, jonka avulla pyrimme merkittävästi pienentämään omia päästöjämme ja tukemaan asiakkaitamme omien ympäristötavoitteidensa saavuttamisessa. Jos suunnitteilla olevat lisäinvestoinnit toteutuvat, uskon että pystymme puolittamaan omien toimintojemme hiilidioksidipäästöt selkeästi asetettua aikataulua nopeammin”, sanoo Knauf Oy:n toimitusjohtaja Pekka Torikka.

Osa kokonaisinvestoinnista katetaan Työ- ja elinkeinoministeriön 16.12.2022 myöntämällä Euroopan unionin NextGenerationEU -rahoituksella. Energiainvestointituki Knaufin Kankaanpään kipsilevytehtaalle on 2 837 000 euroa.  

Knauf OyLue lisää:

Kuvia median käyttöön
Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 16.12.2022

Lisätiedot medialle:

Toimitusjohtaja Pekka Torikka,
puh. +358 40 3076 403

Knauf Oy lyhyesti:

Knauf Oy on osa Knauf-konsernia ja perheyhtiötä, joka on yksi maailman johtavista rakennusmateriaalien valmistajista. Konsernin yli 250 tuotantolaitosta, myyntiorganisaatiot 86 maassa, 35 000 työntekijää ja 12,5 miljardin euron liikevaihto (2021) tekevät Knaufista maailman suurimman kipsilevyvalmistajan.

Kehitämme, valmistamme sekä myymme laadukkaita ja asiakastarpeisiin sopivia rakennusmateriaaleja, järjestelmiä ja palveluita. Ratkaisuvalikoimaamme kuuluvat kipsipohjaiset kevytrakentamisen tuotteet, eristeet, akustiset alakattoratkaisut, kipsilattiamassat sekä kipsilaastit ja valmistasoitteet.

Kipsilevytehtaamme sijaitsee Kankaanpäässä ja yrityksen hallinto toimii Espoossa. Kipsilevyillemme on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkki. Knauf Oy:n toiminnalla on laatu-, ympäristö- ja turvallisuussertifikaatti.